Aeroklub „Istraživački raketni centar“

Aero Klub „Istraživački Raketni Centar“ ( IRC) nastao je kao posledica potrebe nekolicine vazduhoplovnih inženjera, stručnjaka i profesora univerziteta da popune prazninu koja je nastala gašenjem nekadašnjih klubova u kojima se raketnom tehnikom moglo baviti na ozbiljniji i studiozniji način nego što je to samo puko bavljenje sportom i takmičenjima u modelarskim kategorijama.
U okviru kluba, postoji naravno i taj aspekt rada sa najmladjim generacijama i juniorskim selekcijama kroz pripreme za učešće na školskim i klupskim takmičenjima.
Medjutim, ovaj vid aktivnosti i edukacije mladih naraštaja se u okviru Istraživačkog Raketnog Centra doživljava i shvata samo kao jedna od faza u kompletnom obrazovanju i formiranju interesovanja polaznika, kako bi u kasnijim godinama bili sposobni za rešavanje konkretnijih i nadasve zanimljivijih problema vezanih za projektovanje i izradu većih, složenijih i impresivnijih raketnih sistema.
U tom smislu, napredniji članovi i talentovani juniori umaju prilike da osim kurseva iz raketnog modelarstva steknu i osnovna znanja iz oblasti aerodinamike, raketnog pogona, mehanike leta, termodinamike i dr. koje uostalom kao discipline imaju presudnog uticaja na ponašanje njihovih modela u letu…

Ime klubaAeroklub "Istraživački
raketni centar"
AdresaKraljevića Marka 12
Grad11000 Beograd
PIB105945893
Matični broj17745999
Žiro račun170-30007389000-80
Ime kontaktaSrđan Popović
Fiksni telefon011 244 06 28
Mobilni telefon064 486 55 32
E-mailinfo@raketnicentar.com
Homepagewww.raketnicentar.com
zamenazagrb

Ostavite odgovor