Sredinom osamdesetih došlo je do saradnje Kawasaki-ja sa linijom Yamaha skutera pod nazivom “Wave Runner”. Saradnja je rezultovala sedećim skuterom za dve osobe – dvosedom. Ubrzo posle toga, Bombardier Recreational Products su dopunili tržište skutera svojom linijom “Sea-Doo”, koja je postala najprodavanija.

Depositphotos_18166445_sRanih devedesetih, gigant za vozila po snegu i četvorotočkaše (ATV) Polaris, pridružio se tržištu skutera. Tokom razvoja i usavršavanja, među dvosedima su se ubrzo pojavili i trosedi i četvorosedi, koji mogu da razviju brzinu i do 80 km na sat. Ulaskom u 21. vek napretka i tehnologije, proizvodnjom četvorotaktnog skutera, proizvođačima se pridružuje još jedan gigant poznat po proizvodnji motorcikala – Honda, a za njim i Hydrospace – HSR Benelli.

Raniji šampionati su se održavali na plažama pred nekoliko stotina gledalaca, koji su uglavnom bili kupači ili posetioci plaža. 1981. godine održalo se prvo Svetsko prvenstvo (World Finals) u SAD-u. Od 1990. Evropa zauzima značajnu ulogu u džet ski sportu kada počinje sa održavanjem Evropskih šampionata (European Championships) i najezdom takmičara evropskih zemalja.

Od pojave prvog džet ski-ja na našim prostorima (1986. godine) i organizacije prve trke vodenih skutera u našoj zemlji (1991. godine), prošlo je mnogo godina, kada je Savez organizovao takmičenja i radio kao sekcija NSJ (Nautički savez Jugoslavije). 1994. godine udružuju se Klubovi i osniva se Džet ski savez Jugoslavije, koji pod tim imenom postoji i radi do decembra 2003. godine, kada je zvanično izdato Rešenje Ministarstva za ljudska i manjinska prava o promeni imena Saveza u Džet ski savez Srbije i Crne Gore, da bi od 2006. nastavio da postoji pod imenom Džet ski savez Srbije.

www.jetskisavezsrbije.com

Ostavite odgovor